Kolesterol

Her finder du spørgsmål og svar om mælk og kolesterol.

Nej. Indtaget af mættet fedt har været forbundet med forøget kolesteroltal og man har derfor troet at mejeriprodukter øgede risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Ny forskning tyder dog på, at ikke alle mættede fedtstoffer er ens, og at fedtsyrerne i mælk tilsyneladende ikke har en negativ effekt på forekomsten af hjerte-kar-sygdomme. Der findes også bevis på, at calcium i mælkeprodukter, på grund af en effekt på fedtoptagelsen i maven, kan nedsætte den potentielle stigning i LDL-kolesterol som følge af indtag af mættet fedt.

 

Ekstra information:
Et højt kolesteroltal er sammen med risikofaktorer som genetik, højt blodtryk og inaktivitet en risikofaktor for hjertesygdomme og -anfald. Kolesteroltallet kan måles af en læge, og hvis det viser sig, at tallet er mere end 5 mmol/l, eller hvis indholdet af HDL- eller LDL-kolesterol er bekymrende, kan der laves flere tests.